Oskyldigt misstänkt för våldtäkt

En rättegång om våldtäkt är otrevlig för alla parter. Det är säkert värst för den utsatta personen, men att bli oskyldigt anklagad är inte heller roligt.

Detta var en riktig mardröm. Erik var kallad till en förundersökning gällande misstänkt våldtäkt. Naturligtvis var det allra värst för den utsatta tjejen. Men att någon annan har det värre är en klen tröst för en själv. Aldrig i livet hade Erik trott att han skulle bli misstänkt för våldtäkt. Att begå något sådant var helt emot hans värderingar.

Han skämdes dock oerhört mycket. Han visste vad som hade hänt men hade varit för feg för att agera i den uppkomna situationen. Det hade varit föräldrafri fest hemma hos en kille som han var ytligt bekant med. Alkoholen hade flödat och han anade att vissa även hade hållit på med tyngre saker.

Vittne till våldtäkt

En tjej hade däckat av för mycket sprit och någon hade lagt henne i stabilt sidoläge i sovrummet, för att hon inte skulle riskera att kvävas av sina egna spyor. En stund senare hade Erik sett några killar smyga in i sovrummet och stänga dörren bakom sig. Han själv hade alltför sent förstått vad som var på gång. Det var i alla fall vad han intalade sig.

Nu var Erik ganska osäker på hur han skulle hantera hela situationen. Kanske skulle de på förundersökningen tro att han bara skyllde ifrån sig. Han hade heller aldrig varit en tjallare, men vissa saker kan man helt enkelt inte se mellan fingrarna med. Erik kom fram till att det bästa nog vore att rådgöra med en advokat.