Våldtäkt i Göteborg – ett allvarligt brott

Någon som bedöms som skyldig till våldtäkt i Göteborg kommer behöva skaka galler för sitt brott. Samtidigt tycker en del att straffen borde höjas ytterligare.

Det finns vissa brott som man till viss del kan se mellan fingrarna på. Som till exempel när 13-åringen snattar en chokladkaka från ICA efter att ha blivit utsatt för grupptryck från kompisarna. Då är kanske ett konstruktivt och hjälpande samtal bättre än juridiska repressalier. Samma sak gäller om du går mot röd gubbe eller inte plockar upp hundbajset efter din hund. När det gäller våldtäkt kan man inte hantera det lika förstående. Vare sig våldtäkten skett i Göteborg eller någon annan stad i Sverige. Det är inte den här skribentens egen åsikt, utan det är lagen som säger så. Det går inte att komma undan med någonting annat än fängelse om man dömts skyldig till att ha begått det fruktansvärda brottet.

Våldtäkt är mer än ett fysiskt övergrepp

Många politiska röster höjs för att fängelsestraffen trots allt är för låga för våldtäktsdömda. Oavsett vad man tycker om det så kan nog de flesta vara överens om att det är ett brott som ska fördömas å det grövsta. En våldtäkt är inte bara ett fysiskt och sexuellt övergrepp på en person i stunden. Det orsakar också ett trauma som offret måste bära med sig resten av livet. Kanske blir den attackerade människan aldrig sig själv igen efter att ha varit utsatt för en våldtäkt. Det är sådant som vissa menar ska påverka strafflängden. Läs mer om våldtäkt på denna webbsida: våldtäktgöteborg.se