En ny väg i livet

Det är en stor förändring för alla inblandade när föräldrarna separerar. Inget kommer bli detsamma igen, men det betyder inte att det kommer bli dåligt. Det kan vara början på ett bättre liv.

Man hamnar lätt i en ond cirkel, man försökte länge att lösa de problem man har för att hålla ihop. Det går inte alltid hela vägen, en del upptäcker det snabbare och en del tar längre tid på sig. Man kan höra från andra som har lämnat sin partner hur skönt och bra det blev efteråt, hur man äntligen började leva sitt liv och blomma som människa. Det kan mycket väl vara så för er med. Att separera behöver inte vara dåligt, mår man inte bra med varandra kan det bli mycket bättre för alla. Inga barn mår bra av att se föräldrarna bråka. Så även fast det är jobbigt för barnen under tiden, så kommer det att bli bra för dem med.

Hur får man ensam vårdnad?

I Sverige har barnen rätt till båda sina föräldrar. I största mån försöker man se till att barnet får träffa dem båda. I vissa fall kommer man själv fram till hur uppdelningen ska vara. I andra fall går det inte alls att samarbeta. När det är så att man på sikt inte kan se ett samarbete kan man behöva ha ensam vårdnad. Även när den ena föräldern har till exempel drogproblem, är kriminell eller har något annat liknande problem kan den andra få ensam vårdnad. Det finns duktiga advokater som hjälper till med det. Läs mer om vårdnadstvist på denna hemsida: vårdnadstvisterstockholm.se