Köp inte grisen i säcken

Om du ska köpa ett hus så är det mycket viktigt att du gör en besiktning av huset. Det innebär att du får hjälp av fackman för att ta reda på eventuella dolda fel och brister som huset kan ha.

Många är de som köpt ett hus utan att besiktiga det. Bara för att en tid efter köpet inse att det krävs renoveringar för hundratusentals kronor, eller mer. Ett köp som innebär en kraschad ekonomi och många sömnlösa nätter med ont i magen och tårar i ögonen.

Men om du bara satsar några tusenlappar så kan du slippa all oro för att huset inte ska hålla det skick som du vet om. Och skulle något ske så finns det en försäkring som faller in där även besiktningsutföraren får ansvaret för att felet inte har upptäckts. Och vad är väl några tusenlappar emot hundratusentals kronor?

Det som är dolt

Med dolda fel menas det som inte är synligt för blotta ögat. Det kan vara ett tak som läcker, utan att det syns varken från utsidan eller insidan. I vissa fall kan det vara fel på grunden, som inte syns ännu det heller. Eller så kan det vara skadedjur som ännu inte låtit sina skador synas eller märkas. Med andra ord allt sådant som du inte har en chans att se vid en okulär besiktning. Den du anlitar för att göra en besiktning kan dock hitta mer än vad du gör, med ett vant öga och mätare. Läs mer om dolda fel i hus på denna sida: doldafelhus.se